Vasile Bumacov, rechemat din funcţia de ambasador al R. Moldova în Japonia

Vasile Bumacov, rechemat din funcţia de ambasador al R. Moldova în Japonia

Vasile Bumacov a fost rechemat din funcţia de ambasador al Japoniei şi prin cumul în Republica Coreea. Hotărârea a fost aprobată vineri, 31 iulie, la şedinţa Guvernului, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Oleg Ţulea, a declarat că proiectul de decret urmează să fie transmis preşedintelui ţării.

„Vreau, în numele Guvernului Republicii Moldova, să-i mulţumesc domnului ambasador Vasile Bumacov pentru activitatea desfăşurată în misiunea în Japonia şi să-i dorim succes mai departe”, a declarat premierul Ion Chicu.

La propunerea ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, în calitate de secretar de stat la MAI a fost numit Cornel Lebedinschi. Potrivit ministrului, Cornel Lebedinschi, jurist de profesie, şi-a îndeplinit serviciul în cadrul MAI timp de 15 ani, deţinând diverse funcţii. În prezent este membru supleant al Colegiului Disciplinar al Judecătorilor al Consiliului Suprem al Magistraturii.

Cabinetul de miniştri a decis eliberarea lui Vitalie Valcov din funcţia de director al Biroului Naţional de Statistică din 4 septembrie, ca urmare a expirării mandatului. Totodată, s-a decis numirea în funcţia de director BNS a lui Oleg Cara, pe un termen de cinci ani, începând cu data de 7 septembrie, ca urmare a promovării concursului pentru ocuparea acestei funcţii.

Guvernul a decis numirea, în baza concursului, a Olgăi Tagadiuc în funcţia de director al Agenţiei Naţionale pentru Cercetare şi Dezvoltare pentru un termen de patru ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: