Tudor Deliu s-a lansat în campanie: Este o mare onoare şi o mare responsabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Deliu FOTO privesc.eu

Candidatul PLDM la prezidenţiale, Tudor Deliu, s-a lansat în campania electorală. Acesta a fost însoţit de echipa partidului în satul său de baştină, Malcoci, din raionul Ialoveni, iar printre colegii care l-au susţinut a fost şi preşedintele PLDM, Vlad Filat, transmite IPN.

Tudor Deliu spune că a meditat mult atunci când colegii au propus candidatura sa, întrucât  pentru el a fi preşedintele Republicii Moldova nu e un scop în sine, ci este o mare onoare şi o mare responsabilitate. „Am decis să candidez la funcţia de preşedinte pentru că Republica pe care o văd astăzi nu este aşa cum vreau s-o transmitem copiilor şi nepoţilor noştri. Statul nostru nu este în hotarele pentru care în ‘92 am luptat cu arma în mână”, a menţionat candidatul.

În opinia sa, un preşedinte bun trebuie să-şi cunoască poporul şi să reprezinte cu demnitate oamenii ţării. Iar programul politic al unui preşedinte este Constituţia şi, conform acesteia, puterea aparţine poporului.

În cazul în care va ajunge preşedinte, Tudor Deliu a declarat că nu va accepta tulburarea ordinii publice de cortegiile cu maşini cu girofaruri, nu va accepta paza cu zeci de bodyguarzi, întrucât, spune el, nu vrea să fie păzit de cei care l-au ales. În calitate de şef al statului, şi-ar exercita atribuţiile în conformitate cu prevederile constituţionale.

Discursul său în faţa publicului a fost încheiat prin enumerarea mai multor angajamente. „Mă angajez, în calitate de preşedinte, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului; să garantez suveranitatea naţională, să acţionez ferm pentru refacerea unităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova; să asigur respectarea drepturilor minorităţilor naţionale; să mă consult cu cetăţenii în cele mai importante probleme ale societăţii”, a menţionat candidatul PLDM.

 Tudor Deliu a mai spus că va susţine şi consolida pluralismul politic, va respecta cu stricteţe principiul separării puterilor în stat, va promova eficient interesele cetăţenilor prin iniţiative legislative, va susţine reforme autentice în justiţie menite să consolideze statul de drept. Candidatul se angajează să promoveze procurori şi judecători competenţi, incorupţi şi incoruptibili, să apere şi să promoveze cu devotament interesul statului pe plan extern, să promoveze în misiuni diplomatice oameni de elită profesionişti şi patrioţi, să asigure implementarea acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

„Tudor Deliu este omul care întruneşte toate calităţile necesare pentru a fi un preşedinte bun pentru oamenii acestei republici, care să reprezinte un punct de reper pentru ceilalţi implicaţi în procesul politic, în general. Sunt mândru că Tudor Deliu face parte din familia PLDM”, a declarat  preşedintele partidului, Vlad Filat.

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie a început astăzi, 2 octombrie. În cursă sunt înregistraţi şase candidaţi: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Şor), Maia Sandu (Partidul Acţiune şi Solidaritate). CEC mai urmează să decidă cu privire la înregistrarea în cursă a doi pretendenţi: Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale) şi Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite