Christian Sabbagh, declarații despre lupta fiului său cu autismul. Copilul a fost operat la Viena: „Progresul se va vedea în timp”

0
Publicat:

Cunoscutul prezentator TV a anunțat de curând pe pagina sa de Facebook că ia o scurtă pauză de la pupitrul știrilor pentru a fi alături de băiețelul său, care a fost diagnosticat în urmă cu trei ani cu TSA (tulburare de spectru autist). Micuțul, în vârstă de aproape șase ani, a suferit un autotransplant cu celule stem la Viena.

 Cristian Sabbagh
Fiul lui Cristian Sabbagh a fost operat la Viena. Foto: Arhivă

Întors pe meleagurile românești, Cristian Sabbagh a făcut dezvăluiri despre starea copilului într-un interviu în exclusivitate pentru Click!. 

După ce a aflat că fiul său suferă de TSA, jurnalistul și soția sa, Iulia, au încercat să găsească orice metode pentru a lupta împotriva acestei tulburări. Astfel, cei doi au decis să-și ducă copilul la o clinică din Viena pentru un autotransplant cu celule stem. Operația s-a dovedit a fi una de succes, întrucât micuțul a început să vorbească la patru ore după ce a ieșit din sala de operații. 

Întrebat cum se simte micuțul după intervenție, jurnalistul a precizat că „progresele sunt uimitoare”. 

În primele ore am rămas uimit, pentru că vorbea coerent, folosea o întreagă frază. Medicii ne-au spus că era firesc, era foarte prezent efectul intervenției. Progresul se va vedea în timp, următoarea perioadă va fi una de monitorizare, pentru că, așa cum ne-au spus specialiștii, sunt posibile chiar și stagnări sau scăderi ale efectului intervenției până acesta va deveni stabil. 

Înainte de a intra Geo în operație ne-au informat legat de întreaga procedură și de rezultate. Intervenția a fost o reușită. Aș vrea să adaug ceva important, fiecare părinte face ceea ce consideră că este potrivit pentru copilul lui, nu înseamnă că asta este rețeta câștigătoare pentru toate cazurile, există multe variabile, și specialiștii  pot îndruma cel mai bine în astfel de situații, în luarea unei decizii”, a afirmat Cristian Sabbagh. 

Citește interviul complet pe Click.ro! 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite