Socialiştii din Moldova vor semna un acord de colaborare cu partidul condus de premierul rus, Dmitri Medvedev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut luni, 13 februarie, o întrevedere cu liderul partidului „Rusia Unită”, Dmitri Medvedev. În cadrul întrevederii, părţile au convenit asupra semnării unui acord de cooperare.

Zinaida Greceanîi i-a mulţumit lui Dmitri Medvedev pentru atenţia acordată colaborării dintre cele două ţări şi partide. 

„Faptul, că partidul care se află la conducere în Rusia este gata să semneze un acord de cooperare cu PSRM, vorbeşte despre importanţa pe care Rusia o acordă relaţiilor cu Republica Moldova” , a menţionat preşedintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a declarat că socialiştii pledează consecvent pentru un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă. În acest sens, aceste două partide au foarte multe în comun.

„Partidul nostru are foarte multe în comun cu formaţiunea „Rusia Unită”. În primul rând, avem o abordare comună a proceselor de integrare în spaţiul post-sovietic. PSRM susţine în mod constant aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică şi dezvoltarea sistematică a acestei organizaţii internaţionale. Noi susţinem iniţiativa preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon de a obţine statutul de observator al EEA”,  a declarat Zinaida Greceanîi.

Acordul dintre PSRM şi „Rusia-Unită” va fi semnat în viitorul apropiat. Totodată, liderii celor două partide au convenit să intensifice cooperarea inter-regională între raioanele Moldovei şi regiunile Federaţiei Ruse.

De asemenea, părţile au ajuns la o înţelegere prin care mai mult de 100 de reprezentanţi ai PSRM, parlamentari, preşedinţi de raioane, primari ai satelor şi consilieri socialişti vor face schimb de experienţă cu structuri similare ale „Rusiei Unite”, pe parcursul anului curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite