Sergiu Mocanu: PAS va eşua, dar ar putea eşua cu folos pentru ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu, lider Antimafie
Sergiu Mocanu, lider Antimafie

Liderul Mişcării Antimafie vine cu prognoze sumbre pentru soarta partidului de guvernământ. Sergiu Mocanu califică victoria PAS la alegerile din 11 iulie drept una istorică, totuşi, potrivit lui, schimbările promise de PAS nu vor putea fi realizate din lipsă de profesionişti şi vizune. Mocanu spune că încrederea cetăţenilor în această formaţiune se va eroda, dacă oamenii nu vor simţi o îmbunătăţire imediată a calităţii vieţii, notează IPN.

„Maia Sandu şi PAS au o singură şansă, să devină detaşament de sacrificiu. Ei oricum vor eşua la responsabilitatea care le-a revenit, dar ei ar putea eşua cu folos pentru ţară. Ei trebuie să-şi asume urgent un program radical de reforme. Aşteptările (pe) care le au oamenii sunt atât de mari, iar sistemul pe care l-au moştenit atât de puternic, încât ei nu au la dispoziţie mai mult de un an de zile”, a spus Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, Mocanu anticipează un declin al carierei politice pentru cei doi lideri ai blocului electoral PCRM-PSRM. Potrivit lui, actuala opoziţie va fi una insignifiantă în Parlament, iar în curând pe segmentul de stânga îşi vor face apariţia alţi politicieni.

„Pe stânga vor ieşi alţi lideri. Opoziţia din Parlament nu mai contează pentru ceea ce are de făcut acum guvernarea. Războiul PAS-ului cu stânga s-a terminat, ei au de luptat acum cu sistemul. Problema lor este că nu au oameni cu cine realiza aceste schimbări şi modul în care comunică ei despre aceste schimbări e foarte confuz. Ei trebuie să caute cadre în afara PAS. Poate oamenii din PAS au calităţi ascunse, dar deocamdată nu vedem decât declaraţii şi lipsă de responsabilitate”, a spus Sergiu Mocanu.

În urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, Partidul Acţiune şi Solidaritate a obţinut 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 32 de mandate, iar Partidul Politic Şor – 6 mandate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite