PUN cere excluderea Partidului „Şor” din cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu, lider PUN
Octavian Ticu, lider PUN

Partidul Unităţii Naţionale a depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală prin care solicită excluderea din cursa electorală a Partidului Politic „Şor” pentru folosirea în campania electorală a fondurilor nedeclarate. PUN a depus şi un denunţ la Procuratura Anticorupţie, în baza articolului 181 prim alin. (1) Cod Penal – coruperea alegătorilor, transmite IPN.

„Astfel, în ciuda faptului că Partidul Politic „Şor” prezintă pe site-ul său oficial un proiect întitulat: „Magazine Sociale”, acesta nu a raportat cheltuielile pentru funcţionarea acestor magazine. Pentru această încălcare legea prevede ca sancţiune excluderea concurentului electoral din cursa electorală. Menţionăm că, potrivit art. 41 alin. (4) şi (5) Cod Electoral, toate cheltuielile pentru campania electorală se efectuează din mijloacele de pe contul cu menţiunea „Fond electoral”. Concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani, să le distribuie fără plată bunuri materiale, inclusiv din ajutoare umanitare sau din alte acţiuni de binefacere”, precizează PUN.

Partidul „Şor” nu a venit deocamdată cu un comentariu la contestaţia PUN.  Violeta Ivanov, candidat la funcţia de deputat pe listele Partidului „Şor”, a spus că este ocupată şi nu poate vorbi, întrucât, alături de colegii săi, este la întâlnire cu alegătorii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite