PPEM nu participă la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Popular European din Moldova nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de concurent electoral cu liste sau candidaţi proprii. La şedinţa extinsă a Consiliului Naţional al PPEM s-a decis că formaţiunea va sprijini candidaţii din circumscripţii electorale care împărtăşesc aceleaşi valori pro-europene, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al PPEM se spune că membrii partidului au examinat evoluţia situaţiei social-politice din Republica Moldova, menţionând polarizarea preferinţelor electoratului din ţară pe extremele de stânga, dreapta şi centrul eşichierului politic. Totodată, a fost subliniată creşterea ponderii susţinătorilor vectorului pro-rusesc de dezvoltare a statului şi pericolul revenirii la putere a unor forţe politice revanşarde şi anti-europene.

Potrivit PPEM, în situaţia dată, o fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câştigării alegerilor de către Partidul Socialiştilor, fapt care ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova şi a reformelor demarate de guvernele anterioare. Decizia de a nu participa la scrutinul electoral are scopul de a nu admite asemenea scenarii.

În acelaşi timp, în perioada următoare partidul îşi va consolida forţele şi se va pregăti pentru alegerile locale din anul viitor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite