Partidul „ŞOR” propune crearea unui Front al Salvării Naţionale „pentru a scăpa ţara de dictatură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

Partidul „ŞOR” propune iniţierea creării Frontului Salvării Naţionale şi elaborarea unei declaraţii comune la nivel parlamentar privind declararea caracterului captiv al statului. Anunţul a fost făcut  de către deputatul Partidului „ŞOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing la Parlament.

Potrivit deputatului, în condiţiile în care toate instituţiile statului au fost capturate şi subordonate unui grup de interese, ţara se îndreaptă cu paşi rapizi către instaurarea unei dictaturi totale.

„În acest fel, din numele fracţiunii Partidului „ŞOR”, propunem iniţierea creării Frontului Salvării Naţionale şi elaborarea unei declaraţii comune la nivel parlamentar privind declararea caracterului captiv al statului. Îndemnăm să se unească toate forţele politice parlamentare şi extraparlamentare, precum şi membrii societăţii civile şi ai mediului academic”, a declarat Tauber.

Parlamentarul a spus că, după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, de când PAS, aflat în directa subordonare a preşedintelui Maia Sandu, a preluat puterea absolută în ţară, a început un proces complex de capturare a statului.

„În scurt timp, noua guvernare a schimbat în grabă, fără respectarea celor mai elementare norme şi proceduri, un şir întreg de legi, care garantau independenţa acestor instituţii. În paralel a lansat un amplu proces de epurare a cadrelor, pentru a-şi plasa în funcţii de răspundere persoane de încredere, alese în funcţie de loialitatea faţă de PAS şi liderul său informal de la Preşedinţie, nu în funcţie de profesionalism şi meritocraţie. Astfel, în scurt timp, această grupare politică şi-a subordonat total Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, Comisia Electorală Centrală, Consiliul Superior al Magistraturii, instituţia Avocatului Poporului, Agenţia Naţională de Integritate, Compania de Stat „Teleradio Moldova” şi multe alte instituţii şi subdiviziuni, care au ajuns să fie subordonate unui singur centru de comandă şi să acţioneze în strictă conformitate cu interesele puterii politice”, a declarat Marina Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite