Olesea Stamate: Lupta cu corupţia şi reformarea organelor de drept este prioritatea de bază a PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olesea Stamate, deputat PAS, ex-ministru al Justiţiei
Olesea Stamate, deputat PAS, ex-ministru al Justiţiei

Lupta cu corupţia şi reformarea organelor de drept este prioritatea de bază a Partidului Acţiune şi Solidaritate. Vicepreşedina PAS Olesea Stamate a menţionat în timpul unei emisiuni televizate că guvernarea îşi va începe munca de la o curăţare a sistemului de oameni corupţi, pe care-i va înlocui cu persoane integre, notează IPN.

Opoziţia socialistă califică aceste priorităţi drept rupte de realităţile dure cu care se confruntă cetăţenii, iar reprezentanţii Partidului Politic Şor se autodescriu drept opoziţia constructivă care va vota atât cu socialiştii cât şi cu proeuropenii toate proiectele benefice cetăţenilor.

Reprezentanţii PAS spun că prioritatea lor, care coincide cu ideile promovate de preşedinta Maia Sandu, este curăţarea sistemului de oameni corupţi şi reformarea justiţiei, astfel încât Republica Moldova să devină un stat previzibil pentru investitorii străini.

„Curăţarea instituţiilor statului de persoane care nu şi-au onorat responsabilităţile, persoane care au participat în scheme de corupţie, este prioritatea numărul unu. Lupta cu corupţia este prioritatea noastră şi aici avem un set de măsuri de vizează rerfoma ANI, Procuraturii Anticorupţie, Procuraturii Generale, ne vom asigura ca aceste instituţii să fie conduse de oameni integri şi profesionişti”, a spus deputata PAS Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Cu 6 mandate în Parlament, reprezentanţii formaţiunii Şor spun că ei îşi vor promova, şi în acest Legislativ, agenda socială şi vor vota toate proiectele menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

„Noi înţelegem că va decide majoritatea, dar poziţia noastră este că noi vom fi într-o opoziţie constructivă. Noi suntem gata să dialogăm cu ambele formaţiuni în beneficiul oamenilor. Vom continua să mergem pe agenda noastră socială, vorbesc despre pensia minimă de 10 mii de lei, mă refer la proiectul farmaciilor sociale, proiecte de infrastructură”, a spus deputata Partidului Şor Marina Tauber.

La rândul lor, socialiştii califică priorităţile PAS şi cele ale preşedintei Sandu drept lozinci electorale.

„De ce din lista de priorităţi a dispărut recuperarea furtului miliardului, bani care acum sunt parte a datoriei publice, recuperarea Portului Giurgiuleşti, care este soarta râului Nistru şi de ce acest subiect nu se află pe lista de priorităţi? N-am văzut printre priorităţile lor nimic despre Calea Ferată sau problemele agricultorilor. Ceea ce am auzit luni în plen de la preşedintele ţării, într-o şedinţă care a costat bugetul public un milion de lei, au fost doar idei electorale şi lozinci ”, a spus deputatul blocului PCRM-PSRM Vlad Batrîncea.

Deputaţii se întrunesc în şedinţă joi, 29 iulie, începând cu ora 10. În timpul şedinţei se aşteaptă să fie aleşi preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului, să fie constituit Biroul Permanent, fracţiunile parlamentare şi comisiile permanente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite