Republica Moldova declară stare de urgenţă după ce Rusia a atacat Ucraina: Solicit moldovenilor să se întoarcă acasă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat joi, 24 februarie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgenţă în ţară în contextul situaţiei din Ucraina.

Maia Sandu a comunicat că toate instituţiile statului sunt în stare de alertă şi că funcţionează un centru de gestionare a crizei. Ea a anunţat că va fi convocată şi şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale pentru a „întreprinde acţiunile necesare pentru gestionarea acestei crize”. 

„Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări”, a adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu le-a cerut moldovenilor să revină din Ucraina.

„Mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat astăzi la Chişinău. Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de tranzit. Instituţiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijin. Suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a spus Maia Sandu.

În context, Maia Sandu a adăugat că autorităţile pregătesc mai multe scenarii pentru situaţia în care fluxul de refugiaţi va fi şi mai mare.

Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune specială în Donbas. După anunţul preşedintelui Rusiei, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei.

Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit.

Preşedintele Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în contextul situaţiei din Ucraina. 

MAE le-a cerut moldovenilor să părăsească ţara vecină şi să se abţină de la călătorii.

VIDEO

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite