Armata ucraineană dezminte informaţia privind debarcarea de trupe ruse în Odesa. Separatiştii din Donbas susţin că au capturat două localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Separatişti din Donbas FOTO EPA-EFE
Separatişti din Donbas FOTO EPA-EFE

Statul Major al armateI ucrainene a dezminţit informaţia cu privire la debarcarea de trupe ruse în portul Odesa, din sudul Ucrainei, aşa cum au anunţat anterior surse media.

Armata rusă bombardează intens estul Ucrainei, dar situaţia este „sub control” în sudul ţării, afirmă Statul Major al armatei ucrainene într-un mesaj publicat pe Facebook.

Autorităţile ucrainene le-au recomandat joi locuitorilor din Donbas să se retragă din faţa atacului Rusiei şi a operaţiunii militare a miliţiilor separatiste, în condiţiile în care două treimi din această regiune se află sub administraţia Ucrainei, transmite Agerpres.

„Recomandăm locuitorilor din regiunea Lugansk să părăsească imediat zona”, a anunţat Serhii Gaidai, şeful administraţiei regionale Luhansk, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Serhii Gaidai le-a transmis cetăţenilor care dispun de autoturisme să meargă în regiunea limitrofă Niprului, iar celor care nu au maşini să meargă în gări pentru a fi evacuaţi de urgenţă.

„În timpul evacuării, păstraţi-vă calmul şi respectaţi recomandările autorităţilor şi ale poliţiei naţionale”, a scris oficialul ucrainean.

După ce preşedintele rus Vladimir Putin a dat ordinul de atac împotriva Ucrainei, separatiştii din Doneţk au lansat o aşa-numită „operaţiune de eliberare a teritoriilor ocupate temporar” de Ucraina.

Separatiştii proruşi din Donbas susţin că vizează doar ţinte militare şi că au capturat deja localităţile Şceastia şi Staniţa Luhanska, chiar din apropierea liniei de front. Aceste informaţii nu sunt confirmate oficial.

În pofida anunţului cu privire la intrarea forţelor terestre ruse în Ucraina dinspre Crimeea, Statului Major al armatei ucrainene afirmă că trupe ruse nu au debarcat în Odesa, oraş-port din sudul ţării, aşa cum au anunţat unele surse media.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite