Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU, António Guterres

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU, António Guterres

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat marţi, la New York, cu Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, António Guterres, despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova şi regiunea.

Ştiri pe aceeaşi temă

„I-am confirmat angajamentul Republicii Moldova de a sprijini efortul global de combatere a pandemiei Covid-19 şi de reconstrucţie post-pandemică, de reducere a efectelor schimbărilor climatice şi de menţinere a păcii şi stabilităţii în regiune şi în lume”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, şefa statului a menţionat că Republica Moldova susţine viziunea Secretarului General pentru agenda ONU, dar şi privind nevoia de reformare a organizaţiei, pentru a o pregăti să răspundă mai eficient provocărilor zilei de astăzi.

„Asemenea platforme multilaterale trebuie valorificate pe deplin, dacă dorim să găsim soluţii durabile pentru provocările cu care se confruntă astăzi omenirea”, a afirmat Maia Sandu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările