Litvinenco, nou atac la adresa lui Stoianoglo: Avem în funcţie un procuror slab, numit ilegal, care a devenit o marionetă în mâinile marilor corupţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Litvinenco, ministrul Justiţiei
Sergiu Litvinenco, ministrul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a lansat un nou atac la adresa procurorului general, Alexandru Stoianoglo, prin care a sugerat inclusiv faptul că şeful Procuraturii va fi demis. Asta după ce Stoianoglo, la rândul lui, a prezentat probe că fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, are legături cu Maia Sandu şi reprezentanţii PAS, pe care ar încerca să-i ajute să instaleze în funcţie un procuror docil.

„În primul rând, Stoianoglo a trecut o linie roşie, folosind funcţia pe care o deţine în interes propriu şi acesta este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Or, încălcarea dreptului la viaţă privată se admite doar în interesul urmăririi penale şi nicidecum în interesul personal al individului care încă mai deţine funcţia de Procuror General. În al doilea rând, Stoianoglo a confirmat indirect că aşa numitul concurs pentru selectarea sa ca Procuror General a fost trucat. Despre faptul că el va fi ”alesul” se ştia înainte de începerea acestuia. Este clar că a fost numire şi nu alegere şi că această numire a fost rezultatul unui târg politic cu Dodon”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Litvinenco susţine că Stoianoglo ar fi recunoscut „că a beneficiat de favoruri din partea lui Platon, prin faptul că i-a solicitat ”ajutorul”. Vorbim de o „favoare” oferită de un inculpat unui procuror general! Nu doar bunul simţ (se vede clar că Stoianoglo nu-l mai are), dar chiar Legea nu admite aşa ceva decât în cadrul unor mecanisme procedurale (martor, expert etc.)”.

„Toate acestea sunt suficiente pentru cel puţin iniţierea unei proceduri disciplinare. Dar poate şi mai mult. La finalul briefingului Stioanoglo a fost întrebat dacă face aceste declaraţii din disperare. Nu mai contează ce a răspuns. Stoioanoglo este disperat şi încearcă să se victimizeze. Dar el nu este victima politicului, aşa cum încearcă să prezinte, dar al incompetenţei şi lipsei de verticalitate de care a dat dovadă. Avem în funcţie un procuror slab, numit ilegal, care a devenit o marionetă în mâinile marilor corupţi şi hoţi, care au furat decenii la rând această ţară. Cetăţenii acestei ţări merită un procuror general care să apere legea, dar nu care să folosească legea pentru a se apăra pe sine”, a spus Litvinenco.

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a adus o serie de acuzaţii actualei guvernări luni, 4 octombrie, într-o conferinţă de presă. Potrivit lui, Partidul Acţiune şi Solidaritate a pus la cale discreditarea sa, prin care urmăreşte demiterea lui din funcţia de şef al Procuraturii.

Alexandru Stoianoglo a prezentat probe care arată că fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, are legături cu Maia Sandu şi Partidul Acţiune şi Solidaritate. În acest sens, Stoianoglo a făcut public mai multe înregistrări telefonice, care au fost realizate cu suportul experţilor EUROPOL şi care indică faptul că „Morari s-a aflat într-o comunicare strânsă cu reprezentanţii puterii”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite