Igor Dodon: „Nu cred că Moldova va deveni membru UE”

Igor Dodon: „Nu cred că Moldova va deveni membru UE”

FOTO presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon consideră că Republica Moldova nu are şanse să devină membru al Uniunii Europene. Totodată, şeful statului a accentuat că acordurile care există între Moldova şi UE ar trebui menţinute, pentru că ţara profită inclusiv financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu cred că Moldova va deveni membru UE. Nici UE nu e gata pentru extindere şi ei spun direct despre asta. Alte state pleacă din UE. Însă acordurile pe care le avem cu UE sunt o şansă ca să profităm de experienţa lor, de finanţele lor, pentru a schimba situaţia din Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru o televiziune din Belarus.

Dodon a vorbit despre necesitatea ca Moldova să aibă o politică externă echilibrată şi să nu fie nevoită să aleagă să fie de partea unui sau altui pol de putere, pe motiv că populaţia ar fi 50 la sută pro-UE şi 50 la sută pro-Rusia, iar acest fapt ar duce la destabilizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările