Fost angajat SIS: Consilierul preşedintelui Moldovagaz este implicat în crime grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovagaz

„Evghenii Cuzmin, fost ofiţer SIS, actualul consilier al preşedintelui Moldovagaz, este implicat în crime grave, cum ar fi gestionarea ilegală a unei reţele de Telegram canale pe care se distribuie ştiri false, informaţii ce constituie secret de stat, ofense, calomnii, injurii şi campanii de denigrare a persoanelor publice şi politicienilor din Moldova”, a declarat Alexei Serebreanschi, fost şef al spionajului extern SIS, transmite IPN.

Potrivit lui Alexei Serebreanschi, Evgheni Cuzmin este „instrumentul de bază al unui grup organizat criminal”. Din cadrul acestuia ar face fac parte ofiţeri activi de rang înalt din cadrul SIS, jurnalişti, bloggeri, formatori de opinie şi alte persoane care se manifestă activ în spaţiul public.

„La data de 3 ianuarie curent, l-am sesizat printr-o scrisoare oficială pe preşedintele Moldovagaz despre crimele consilierului său, Evghenii Cuzmin. L-am informat oficial pe domnul Ceban că consilierul său publică pe Telegram canale informaţii strict secrete despre unele operaţiuni SIS, divulgă identitatea ofiţerilor SIS, scrie mesaje calomnioase şi denigratoare la adresa politicienilor, persoanelor publice, diplomaţilor străini acreditaţi la Chişinău, minorităţilor naţionale, solicitându-i acestuia să ia o atitudine clară în acest sens faţă de activitatea criminală a consilierul său. Apare o întrebare firească: domnul Vadim Ceban este coparticipant, comanditarul sau personal este implicat în aceste crime?”, a subliniat Alexei Serebeanschi.

Colonelul în rezervă a adăugat că Vadim Ceban a ignorat sesizarea care i-a fost adresată. „Până în prezent nu am primit niciun răspuns din partea şefului Moldovagaz. La 18 februarie curent, peste 30 de zile de la solicitarea mea oficială, am contactat telefonic executorul sesizării mele din cadrul Moldovagaz, domnul Radu Mandraburcă, şeful direcţiei juridice Moldovagaz, care mi-a declarat: „Nu aşteptaţi răspuns... Moldovagaz nu este obligată sa vă răspundă...!”, a precizat Alexei Serebreanschi.

Colonelul în rezervă se adresează în acest context Procuraturii Generale şi Procuraturii  pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) cu o sesizare oficială de a-l trage pe Vadim Ceban, preşedintele Moldovagaz, la răspundere penală „pentru coparticipare la crimă”, „întrucât Vadim Ceban a fost informat de nenumărate ori despre crimele comise de către consilierul său Evghenii Cuzmin, iar lipsa reacţiilor ne dă de bănuit că Vadim Ceban ar putea fi şi co-organizatorul acestor crime”, a menţionat Alexei Serebreanschi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite