Dionis Cenuşă, despre noul avocat al poporului: Întrebarea este „câte verişoare” are guvernarea PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dionis Cenuşă FOTO IPN
Dionis Cenuşă FOTO IPN

Expertul politic Dionis Cenuşă a criticat guvernarea Partidului Acţiune şi Solidaritate pentru faptul că noul avocat al poporului, Natalia Moloşag, a fost aleasă din rândurile persoanelor apropiate de preşedintele Maia Sandu.

„Maşinăria de vot PAS a ales încă “o verişoară” (metaforă şi de aceea are ghilimele!) a Maiei Sandu pentru o funcţie publică. S-a comentat pe acest subiect şi am comunicat la mai mulţi colegi (în timpul deplasării de la Bruxelles) despre ceea ce face guvernarea binomului Sandu-PAS. În loc să ofere poziţii importante în baza unor concursuri impecabile şi să echilibreze puterea oferind unele funcţii celor din opoziţie, PAS îşi plasează proprii oameni în toate funcţii. Contează mai puţin profesionalismul (prestaţia publică), dacă e “verişoara Maiei Sandu” atunci este automat o candidatură mai acceptabilă”, a scris Dionis Cenuşa pe Facebook.

Expertul a spus că aşteaptă să vadă ce fel de mesaje vor fi transmise de către premierul Natalia Gavriliţă şi ministrul de Externe, Nicu Popescu, partenerilor europeni în timpul deplasării de la Bruxelles (care va avea loc în curând).

„Realitatea nu coincide întocmai cu ceea de guvernarea vrea sau promite nu doar celor de acasă, dar şi actorilor externi. Întrebarea este “câte verişoare/câţi verişori” are guvernarea PAS şi dacă sunt suficienţi pentru a colora tot în galben”, a mai spus Cenuşa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite