Deputaţii PAS vin cu amendamente la politica bugetar-fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlament chisinau foto Facebook Andrian Candu

Deputaţii din fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate propun mai multe amendamente la politica bugetar-fiscală şi bugetul de stat pentru 2021, votate în primă în primă lectură. Printre acestea se numără aplicarea cotei zero la impozitul pe venitul reinvestit pentru întreprinderile micro, cu până la nouă angajaţi, transmite IPN.

În opinia parlamentarilor PAS, această măsură îi va ajuta pe cei mai vulnerabili agenţi economici şi îi va stimula să-şi menţină angajaţii, să investească în afaceri.

Într-o conferinţă de presă, deputatul Radu Marian a declarat că, în perioada de criză, aproape jumătate din întreprinderi au raportat înjumătăţirea veniturilor din vânzări.

„Vreau ca toată lumea să înţeleagă faptul că fiecare afacere salvată înseamnă consum mai intens, economie care se poate menţine, înseamnă mai mulţi bani la buget pentru şcoli, drumuri sau pensii. De această măsură vor beneficia 50 de mii de companii, întreprinderi active. Şi costurile pentru bugetul de stat nu sunt atât de mari – aproximativ 15-20 de milioane de lei, dar beneficiile pentru aceste întreprinderi sunt foarte importante”, explică deputatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite