Candidatura lui Nagacevschi pentru funcţia de viceprimar de Chişinău a fost respinsă a doua oară de CMC. Soarta ex-ministrului, în mâinile primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fadei Nagacevschi şi Ion Ceban
Fadei Nagacevschi şi Ion Ceban

Candidatura ex-ministrului Justiţiei Fadei Nagacevschi pentru funcţia de viceprimar al Chişinăului a fost respinsă a doua oară de consilierii municipali, în şedinţa din 4 noiembrie a CMC. Pentru Nagacevschi au votat 24 de consilieri, din necesarul de 26. Acum, soarta lui Nagacevschi este în mâinile primarului Ion Ceban, care, potrivit legislaţiei, are dreptul să-l numească pe acesta în funcţia de viceprimar, în rezultatul eşecului votului în CMC.

Candidatura lui Nagaveschi, propusă de primarul Ion Ceban, a fost susţinută doar de consilierii socialişti. Platforma DA şi Partidul Şor s-au abţinut de la vot, iar PAS şi PL au votat împotrivă.

Totuşi, cel mai probabil Nagacevshi va ajunge viceprimar. Conform art. 17, aliniat 2 al Legii privind Statutul municipiului Chişinău, viceprimarii sunt aleşi la propunerea Primarului General prin decizia Consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcţia de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către Consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, Primarul General numeşte viceprimarul prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţa Consiliului municipal.

Precizăm că Fadei Nagacevschi a fost propus la funcţia de viceprimar luni, 25 octombrie, de către primarul general Ion Ceban.

„Am propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcţia de viceprimar. Sper că nu va fi abordare politică, dar constructivă din partea celor prezenţi”, a spus Ceban. 

La rândul său, Nagacevschi a spus: „Vreau să-i mulţumesc Primarului general al mun. Chişinău, domnul Ion Ceba,n pentru încredere şi înaintarea candidaturii subsemnatului la funcţia de viceprimar al Capitalei. Este o provocare nouă pentru mine, pe care mi-o asum.”

Actualmente, Nagacevschi ocupă funcţia de consilier al vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Bătrîncea (PSRM).

Postul de viceprimar al Capitalei a rămas vacant din iulie, după ce Victor Chironda a fost demis de CMC, la propunerea lui Ion Ceban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite