Aureliu Ciocoi, propus ambasador al R. Moldova în Germania

Aureliu Ciocoi, propus ambasador al R. Moldova în Germania

Aureliu Ciocoi, ex-prim-ministru interimar.

Fostul prim-ministru interimar, Aureliu Ciocoi, ar putea fi numit ambasador al Republicii Moldova în Republica Federală Germania. Un aviz pozitiv în acest sens a fost emis de către Comisia parlamentară politică externă şi integrare europeană, transmite IPN.

În perioada anilor 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai fost ambasador al Republicii Moldova în Germania şi în Regatul Danemarcei (prin cumul). De asemenea, a fost ambasador în Republica Populară Chineză şi în Statele Unite ale Americii. Diplomatul a făcut studii în Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. La fel, a obţinut masteratul la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea Relaţii Internaţionale din Bucureşti. A fost ministru al afacerilor externe şi integrării europene, prim-ministru interimar al Republicii Moldova. Membrii Comisiei au avizat şi desemnarea Corinei Călugăru în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză. Ea are licenţa în economie şi master în drept. De asemenea, face studii de doctorat în ştiinţe juridice. Din noiembrie 2015, până în prezent, exercită funcţia de ambasador, reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei. Ambasadorii, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului. Propunerile privind rechemarea din aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările