Peste 200 de mii de utilizatori şi-au portat numerele de telefon

Peste 200 de mii de
utilizatori şi-au portat numerele de telefon

FOTO IPN

În decurs de cinci ani, de când în Republica Moldova a fost lansat serviciul de portare a numerelor de telefon, de acest serviciu au beneficiat peste 200 de mii de utilizatori: peste 183.000 de utilizatori de telefonie mobilă şi aproape 17.000 de utilizatori de telefonie fixă, transmite IPN.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), în prima jumătate a anului 2018, serviciul de portare, care permite oricărui utilizator de telefonie să-şi păstreze numărul de telefon atunci când îşi schimbă furnizorul, a fost folosit de peste 15 mii de utilizatori. Cei mai activi au fost utilizatorii de telefonie mobilă, 14,1 mii. Media lunară de portări a numerelor de telefonie mobilă a constituit 2,3 mii, în creştere cu 2,4%, faţă de perioada similară a anului 2017.
 
Cu referinţă la portarea numerelor de telefonie mobilă, Moldcell este furnizorul care a primit, în cinci ani, cele mai multe numere în propria reţea prin portare – 99,5 mii numere, urmat de Orange – cu 47,7 mii de numere şi Moldtelecom (Unite) – cu 36,3 mii de numere.
 
În cazul telefoniei fixe, în cinci ani de la lansarea portabilităţii, cele mai multe numere au fost portate către StarNet – 7,2 mii, Orange – 3,7 mii, Moldtelecom – 1,9 mii şi către ceilalţi furnizori – 4 mii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: