Viorel Morari, suspendat din funcţie la demersul procurorului general

Viorel Morari, suspendat din funcţie la demersul procurorului general

Consiliul Superior al Procurorilor a admis joi, 23 ianuarie, demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea din funcţie a procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care este vizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viorel Morari a fost reţinut pe 10 ianuarie curent pentru abuz de serviciu şi fals în acte publice, iar ulterior, plasat în arest preventiv pentru 20 de zile.

Procurorul-şef suspendat al Procuraturii Anticorupţie este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acţiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât şi în interesul petentului, dar şi altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: