VIDEO Pompierii continuă lichidarea focarelor de ardere la Filarmonică

VIDEO Pompierii continuă lichidarea focarelor de ardere la Filarmonică

Pompierii continuă lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. Pe parcursul nopţii, intervenţia a fost suspendată, fiind reluată la ora 06.00, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă menţionează că la faţa locului se află opt autospeciale, inclusiv două autoscări. Este antrenată şi o macara pentru lucrări de dezasamblare şi demontare a materialelor constructive ale acoperişului.

Contactată de IPN, directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol, a declarat că accesul în instituţie este strict interzis, pentru că persistă riscul să se prăbuşească vreun perete. Încă ieri, au reuşit să fie salvate costumele şi instrumentele Orchestrei Simfonice, Orchestrei de Muzică Populară „Folclor” şi Concertino Accordion Band. De asemenea, au fost salvate partituri, inclusiv ale Capelei Corale Academice „Doina”. Spre regret, flăcările au mistuit biblioteca simfonică. Au ars şi pianele de concert.

În comun cu autorităţile, urmează să fie identificat un sediu pentru ca artiştii să-şi poată continua activitatea.

Incendiul la Filarmonica Naţională a izbucnit joi, în jurul orei 12.00. Pompierii au reuşit să-l localizeze după mai bine de patru ore. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat. Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanţele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice şi dinamice a locului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările