Uşile Grădinii Zoologice din Chişinău se deschid. Ce vor putea vedea vizitatorii

Uşile Grădinii Zoologice din Chişinău se deschid. Ce vor putea vedea vizitatorii

Uşile Grădinii Zoologice de deschid azi larg pentru toţi vizitatorii, începând cu ora 13.00. Pe perioada cât a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a căpătat practic o altă faţă: au fost reparate şi construite voliere, s-au născut mai multe animale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitată de IPN, administratorul-şef al instituţiei, Olga Iuzvac, a declarat că în perioada cât a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a trecut printr-un şir de schimbări. Au fost reamenajate terenurile de joacă, s-au reparat multe bazine, voliere, s-au amenajat decoraţiuni, a fost dată în exploatare voliera pentru urşi, deschiderea oficială a căreia va avea loc astăzi la ora 13.00. De asemenea, lupii au fost mutaţi în volieră nouă. Acum se finalizează construcţia volierei noi pentru suricate.

Primăvara, s-au născut mai multe animale: canguri, mufloni, măgari. Au completat colecţia de la ZOO puii de struţi şi alte păsări. Olga Iuzvac spune că acum şi vizitatorilor le va fi mai interesant, dar şi animalele sunt dornice de compania vizitatorilor.

Pentru că a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a înregistrat pierderi, mai ales că luna mai este cea mai solicitată, fiind perioada în care se fac cele mai multe excursii şi şcolarii vin mai des. Totuşi, suma nu e atât de mare şi conducerea instituţiei speră că va fi recuperată după deschidere. Pentru întreţinerea Grădinii Zoologice sunt alocaţi bani din bugetul municipal.

Grădina Zoologică va lucra de azi înainte în regim obişnuit, de la ora 08.00 până la 20.00, de marţi până duminică.

Preţul biletelor de intrare pentru elevi, studenţi şi pensionari rămâne de 5 lei, iar pentru copiii până la 7 ani accesul este gratuit. Maturii vor achita 30 de lei.

https://www.ipn.md/ro/usile-gradinii-zoologice-de-deschid-azi-ce-vor-putea-7967_1073895.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: