Un vameş de la vama Leuşeni, bătut de patronul rutei de microbuz Italia-Moldova chiar la punctul de trecere al frontierei

Un vameş de la vama Leuşeni, bătut de patronul rutei de microbuz Italia-Moldova chiar la punctul de trecere al frontierei

FOTO border.gov.md

Patronul unei firme care transportă pasageri şi colete pe ruta Italia - Moldova a fost reţinut luni, 11 februarie, pentru ameninţarea şi agresarea fizică a unui angajat al postului vamal „Leuşeni”. Bărbatul a devenit violent după ce vameşul a depistat mai multe loturi de haine în cantităţi comerciale pentru care au fost percepute taxe.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul controlului, acesta l-a bruscat pe vameş, i-a sustras forţat cuţitul folosit pentru deschiderea coletelor, după care, sub ameninţarea acestuia, i-a aplicat mai multe lovituri cu capul în regiunea feţei. Din cauza leziunilor, inspectorul a avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
Totodată, a fost contactat serviciul de urgenţă 112, fiind solicitată intervenţia unui echipaj al poliţiei.
Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi riscă până la 7 ani de închisoare. Acesta nu se află la prima abatere de acest gen. Anterior, acesta a mai fost sancţionat pentru tentative de trafic ilicit cu diverse bunuri şi de împiedicare a controlului vamal.
 
Conducerea Serviciului Vamal a dispus iniţierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii incidentului. Instituţia va face demersuri pentru înăsprirea legislaţiei privind cazurile de ameninţare sau agresare a funcţionarilor publici aflaţi în exerciţiul funcţiunii.
 
De la începutul acestui an au fost înregistrate patru cazuri de nesupunere faţă de cerinţele funcţionarilor vamali sau de ameninţare a acestora. Anul trecut, numărul de astfel de cazuri a ajuns la 32.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: