Serviciul de Informaţii şi Securitate din Moldova anunţă că a contracarat un atac cibernetic asupra unei instituţii publice

Serviciul de Informaţii şi Securitate din Moldova anunţă că a contracarat un atac cibernetic asupra unei instituţii publice

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova a anunţat joi, 17 iunie, că a contracarat activitatea unui hacker, specializat în criminalitate informatică pentru profit. Tânărul de 29 de ani, prin metoda brute-force, a încercat să se autorizeze ilegal pe sistemele informaţionale guvernamentale, ce aparţin I.P. „Serviciul Tehnologia Informaţiei şi Securitate Cibernetică”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În procesul documentării, realizate în cadrul urmăririi penale, au fost efectuate percheziţii în locaţiile de acţiune ale figurantului, fiind ridicate servere, storage box-uri şi echipamente secundare pentru asigurarea funcţionalităţii neîntrerupte ale acestora (un generator, doisprezece ups-uri profesionale, un stabilizator), precum şi trei calculatoare staţionare, pentru administrarea activităţii criminale.


Nefiindu-i aplicată vreo măsură privativă de libertate, tânărul a părăsit Republica Moldova, traversând teritoriul necontrolat de către autorităţile constituţionale, din raioanele de Est. Actualmente acesta este anunţat în căutare internaţională pentru stabilirea locului aflării exacte şi extrădării în Republica Moldova.

Pentru această infracţiune, legea prevede sancţiuni de la 3 la 7 ani de închisoare.

Ofiţerii SIS şi procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi identificării persoanelor implicate în acest caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările