Rep. Moldova. Foşti angajaţi ai Poliţiei, reţinuţi pentru şantaj

Rep. Moldova. Foşti angajaţi ai Poliţiei, reţinuţi pentru şantaj

FOTO simbol

Ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI în comun cu angajaţii IP Anenii Noi, şi procurorii din cadrul Procuraturii Anenii Noi au documentat acţiunile pretins a fi ilegale a doi foşti angajaţi ai Poliţiei, manifestate prin pretinderea şi primirea mijloacelor băneşti ce nu li se cuvin în sumă de 3.000 de lei, pentru muşamalizarea unei tentative de furt.

În rezultatul măsurilor speciale de investigaţii, s-a constatat că cei doi foşti funcţionari publici cu statut special, dintre care unul la momentul actual activează în cadrul Inspectoratului pentru Protecţia Mediului, cunoscând despre o tentativă de furt, au ameninţat cu denunţarea la poliţie a faptuitorului, solicitând de la acesta mijloace băneşti în sumă de 5.000 lei. 

Subsidiar, la 25-26 mai 2022 au fost efectuate percheziţii, în cadrul cărora au fost ridcate mai multe obiecte cu tangenţă la caz. Bănuiţii au fost reţinuţi pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Aceştia sunt cercetaţi în baza art. 189 alin. (3), lit. e) Cod penal al Republicii Moldova (Şantajul), dacă vor fi găsiţi vinovaţi, persoanele implicate riscă de la 7 la 10 ani de închisoare.

Magistraţii de la Judecătoria Anenii Noi au dispus vineri, 27 mai 2022, un mandat de 30 de zile de arest preventiv pentru cei doi bănuiţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările