Parlamentul a adoptat 164 de acte legislative în sesiunea de primăvară

Parlamentul a adoptat 164 de acte legislative în sesiunea de primăvară

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat 164 de acte legislative în sesiunea de primăvară. Informaţia se conţine în raportul statistic al sesiunii, dat publicităţii astăzi de către Direcţia generală comunicare şi relaţii publice a Parlamentului, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din totalul de acte adoptate, 31 sunt hotărâri, iar 133 sunt legi organice: 96 de legi pentru modificare şi completare, 20 de legi pentru ratificări şi 17 legi cadru.

În sesiunea de primăvară, Parlamentul a adoptat cinci legi prin angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, dintre care o lege a fost declarată neconstituţională. Este vorba de Legea nr. 56/2020 privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative.

Cele 164 de acte legislative au fost adoptate în cadrul a 18 şedinţe plenare ale Parlamentului. Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat pe data de 20 iulie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările