Crucea Roşie din China oferă Moldovei ajutor în sumă de 100 de mii de dolari

Crucea Roşie din China oferă Moldovei ajutor în sumă de 100 de mii de dolari

FOTO Reuters

O sută de mii de dolari au fost transferaţi de Societatea de Cruce Roşie din China, către Societatea de Cruce Roşie din Moldova, pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor din aprilie. Banii sunt oferiţi sub formă de grant nerambursabil. Informaţia a fost oferită pentru IPN, de către Larisa Bârca, preşedintele Societăţii de Cruce Roşie din Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea de Cruce Roşie din Moldova, de comun acord cu Guvernul au stabilit priorităţile utilizării acestui ajutor. În particular, s-a decis acordarea ajutorului umanitar sub formă de colete alimentare, pentru de 6.000 de sinistraţi din localităţile raioanelor Anenii Noi, Leova, Orhei, UTA Găgăuzia, Bender, Criuleni, Ungheni, Basarabeasca, care au avut cel mai mult de suferit din cauza ninsorilor târzii.

Transferul este făcut în urma discuţiilor purtate în acest sens de către conducerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene cu însărcinatul cu afaceri al Republicii Populare Chineze la Chişinău, Guo Xeuli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările