Conflict de interese? Noua şefă a Procuraturii Anticorupţie ar fi cerut achitarea naşei procurorului general interimar, Dumitru Robu

Conflict de interese? Noua şefă a Procuraturii Anticorupţie ar fi cerut achitarea naşei procurorului general interimar, Dumitru Robu

Elena Cazacov, Dumitru Robu şi Vera Chiranda.

Procurorul Elena Cazacov va asigura interimatul funcţiei de şef al Procuraturii Anticorupţie, la propunerea procurorului general interimar, Dumitru Robu, care a fost acceptată de Consiliul Superior al Procurorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena Cazacov, numită şef interimar al Procuraturii Anticorupţie la propunerea lui Dumitru Robu, este procurorul care a cercetat-o penal, a cerut şi a obţinut achitarea procurorului Vera Chiranda, aceasta din urmă fiind învinuită de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. art. 42 alin. (5) (complice), 325 alin. (3) lit. a1 ) Cod penal (dare de mită), ea fiind judecată alături de alte 9 persoane, prin care şi 5 magistrate, scrie Telegraph.md.

La cererea procurorului Elena Cazacova, Vera Chiranda (procuror în cadrul Procuraturii mun. Chişinău, unde activează şi Dumitru Robu), instanţa de judecată a emis sentinţa de achitare nr. 1-1630/2019 din 17 martie 2021.

Vera Chiranda este naşa de cununie a actualului procuror general interimar, Dumitru Robu. Mai mult, Chiranda este şi cumătră cu Andrei Năstase, preşedintele în demisie al PPDA, ex-viceprim-ministrul şi ministrului Afacerilor Interne.

Conform documentului judecătoresc, procurorul Vera Chiranda ar fi fost complice la săvârşirea infracţiunii şi ar fi transmis mită în mărime de 3000 de euro judecătorului Liubovi Brînză, pentru emiterea unei soluţii judecătoreşti favorabile în privinţa lui Gandrabura Mihail.

În pofida probelor acumulate în urma anchetei penale, dar şi a interceptărilor efectuate de către CNA, procurorul Elena Cazacov a informat instanţa de judecată, precum că faptele săvârşite de Vera Chiranda şi de celelalte 9 persoane nu constituie elemente ale infracţiunii, motiv pentru care a solicitat expres achitarea tuturor inculpaţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările