Hai că Andreea Bănică în slip şi îmbrăcămintea extravagantă a Loredanei Groza nu mai şochează pe nimeni, dar şi alte doamne ale muzicii româneşti au adoptat aceeaşi garderobă sumară. Treaba lor cu chiloţii lor, dar parcă nu arată bine Sărbătoarea Limbii Române (31 august) cu lenjeria Elenei Ionescu de la Mandinga la vedere. Şi ca să vă fie tabloul clar, aflaţi că unele partituri erau cântate împreună cu orchestra „Lăutarii“ a maestrului Nicolae Botgros.

Ultima cântăreaţă care a concertat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău a fost cireaşa de pe tort. Astfel, am văzut-o pe 14 octombrie, de Ziua Oraşului, pe Andra, în chiloţi, cântând „Lucru mare-i omenia“. Andra lui Măruţă e femeie simpatică şi arată bine, totuşi muzica populară cântată cu orchestră (a fraţilor Advahov) parcă nu e compatibilă cu cracii dezgoliţi.

Nu ştiu cum ies în faţa publicului din ţară aceste vedete, poate că folosesc aceeaşi costumaţie. Dar ori nu ştiu, ori nu vor să înţeleagă că peste Prut oamenii sunt mai conservatori de felul lor. În plus, basarabenii au o relaţie mai specială cu România, multă vreme tot ce venea de dincolo era privit cu sfinţenie. Între timp, lucrurile s-au schimat. Vor ori nu vor, aceste persoane reprezintă România oriunde ar merge. Vă imaginaţi cu ce asociază moldovenii acum, după atâtea turnee, România.

Andra lui Măruţă e femeie simpatică şi arată bine, totuşi muzica populară cântată cu orchestră parcă nu e compatibilă cu cracii dezgoliţi.

Nu sunt pudică, fiecare îşi poartă chiloţii aşa cum îl duce capul. Îmi pare rău, însă, că România a ajuns să însemne doar un slip. Poate că unii veţi spune că nu merită atenţie aceste vedete, că România are o cultură adevărată. Ba din contra, vă voi răspunde. Trăim în alte vremuri, iar mass-media ne servesc în fiecare zi porţii de entertainment, pe care noi le înghiţim pe nerăsuflate.

Mă găndesc însă cu tristeţe până unde pot merge ăştia cu glamourul. De ce nu poţi să-ţi cânţi bucăţica fără a te da în spectacol în aşa hal?

FOTO Perfecte.md