Banca Mondială: Economia Republicii Moldovei va creşte

Banca Mondială: Economia Republicii Moldovei va creşte

FOTO Shutterstock

Economia Moldovei va arăta o creştere de 6,8% în 2021, faţă de 3,8% prognozate, arată un raport recent al Bancii Mondiale, care se referă şi la perspectivele economice globale din ianuarie 2022, transmite IPN cu referire la SeaNews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se prognozează că în 2023, produsul intern brut al Moldovei va creşte cu 4,4%. Economia subregională a Europei de Est, care include Moldova, Belarus şi Ucraina, se prezintă a fi cea mai slabă dintre subregiunile Europei şi Asiei Centrale (ECA). Banca constată perspective slabe, în special pentru investiţiile private, care reflectă tensiunile geopolitice din Ucraina şi impactul sancţiunilor economice asupra economiei din Belarus. „Presupunând că tensiunile geopolitice nu vor continua să crească, îmbunătăţirea cererii interne ar trebui să contribuie la creşterea producţiei în Europa de Est la 3,2% în 2023. Perspectivele de creştere pe termen mai lung sunt limitate de derularea lentă a reformelor, care împiedică concurenţa şi dezvoltarea sectorului privat”, conchide Banca Mondială.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările