În curtea Ministerului Apărării din R. Moldova se construieşte o biserică din lemn

În curtea Ministerului Apărării din R. Moldova se construieşte o biserică din lemn

FOTO simbol

O biserică din lemn cu hramul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, se construieşte în curtea Ministerului Apărării al Republicii Moldova, informează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Lăcaşul se înalţă din dorinţa cadrelor militare, a militarilor înrolaţi, dar şi cu scopul de a completa şi oferi efectivului Armatei Naţionale susţinerea duhovnicească de care necontenit este nevoie spre întărire sufletească pentru a putea urma sfatul Măriei Sale, Ştefan, de a fi Strajă la hotare” se arată într-un comunicat al arhimandritului Nicolae (Roşca), duhovnic al Mănăstirii Ciuflea şi preşedinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, care gestionează lucrările de construcţie a Catedralei Memoriale. Până în prezent, angajaţii Ministerului şi ai instituţiilor subordonate, printre care Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” sau Agenţia pentru Ştiinţă şi Memorie Militară au putut oferi benevol salariul pe o zi ca jertfă pentru ridicarea bisericii. „La moment, construcţia se află la etapa de acoperire cu continuare a turlei centrale şi a clopotniţei care necesită a fi finisate până la căderea zăpezii, deoarece construcţia este ridicată din lemn şi trebuie protejată de factorii climatici ce posedă un impact negativ asupra lemnului”, a precizat arhimandritul Nicolae Roşca. Lemnul se prelucrează în mai multe etape: curăţirea lemnului prin suflare cu nisip, astuparea rosturilor între bârne, şi ungerea cu ulei de in pentru a oferi rezistenţă în timp lemnului. Apoi urmează asamblarea uşilor şi a ferestrelor în număr de 38, termoizolarea podelei ambelor nivele şi placarea lor, asamblarea iconostaselor şi a mobilierului bisericesc şi alte lucrări ce vor apărea în timp. Proiectul de construcţie a bisericii este prevăzut în Planul de acţiuni comune privind promovarea educaţiei spirituale şi asistenţei religioase a efectivului Armatei Naţionale pentru anul 2021, semnat în luna noiembrie 2020 de Ministerul Apărării şi Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove. Se preconizează ca lucrările de construcţie să fie finalizate anul viitor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările