800 de euro pentru permis de conducere şi peste 9.000 de euro, ridicaţi la percheziţie. Un bărbat din Cantemir, reţinut de CNA

800 de euro pentru permis de conducere şi peste 9.000 de euro, ridicaţi la percheziţie. Un bărbat din Cantemir, reţinut de CNA

FOTO cna.md

Un bărbat din Cantemir a fost reţinut, miercuri dimineaţa, de ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi promis unui alt bărbat să-l ajute să obţină permisul de conducere, categoria B.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit informaţiei, acesta ar fi pretins de la denunţător 800 de euro pentru a-l ajuta să-şi perfecteze actele de conducere la categoria B, susţinând că ar avea influenţă asupra unor funcţionari ai Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Cahul. Pentru a fortifica probatoriul, ofiterii DGT Sud au descins cu percheziţii la domiciliul bănuitului. 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, banii au fost depistaţi la domiciliul bănuitului, într-o carte, dar şi o sumă de 9.140 de euro, provenienţa cărora urmează să fie stabilită. Bărbatul a fost reţinut de ofiţerii DGT Sud a CNA şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 7 ani de detenţie sau amendă penală. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările