Rodica Pop Seling a readus, după 31 de ani, Crizantema de Aur în Sălaj

Rodica Pop Seling a readus, după 31 de ani, Crizantema de Aur în Sălaj

Rodica Pop Seling, alături de Voicu Enăchescu (preşedintele juriului, dirijor)

Solista sălăjeancă Rodica Pop Seling, profesoară de canto la Liceul de Artă Ioan Sima din Zalău,  a câştigat sâmbătă, 24 octombrie, Marele Premiu al celui mai prestigios concurs de interpretare a romanţelor din ţară, ”Crizantema de Aur”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rodica Pop Seling, profesoară de canto la Liceul de Artă Ioan Sima din Zalău şi solistă a Ansamblului Profesionist ”Porolissum” al Casei Municipale de Cultură Zalău, a primit, în acest weekend, cel mai frumos cadou la împlinierea vârstei de 40 de ani: a câştigat marele premiu şi trofeul Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei „Crizantema de Aur”, ajuns anul acesta la a 48-a ediţie. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 22 – 24 octombrie la Târgovişte şi e reunit 16 concurenţi din România şi Republica Moldova. Juriul, alcătuit din Voicu Enăchescu (preşedintele juriului, dirijor), Matilda Pascal Cojocăriţa (interpretă), Florin Georgescu (tenor), Daniela Vlădescu (soprană), Jolt Kerestely (compozitor şi dirijor), Florentina Satmari (realizator programe TV), Leonid Gorceac (muzicolog), Adriana Mihai (redactor muzical la Radio România) şi Mihail Vlădăreanu (dirijorul Coralei Catedralei Mitropolitane din Târgovişte şi cadru didactic universitar la Universitatea „Valahia” din Târgovişte), au decis că cea mai valoroasă intepretare i-a aparţinut solistei din Sălaj.


” Ieri am avut onoarea să fiu apreciată în urma participării la cel mai mare concurs de interpretare a romanţei, juriul oferindu-mi trofeul ”Crizantema de Aur ”. Vă dedic vouă acest trofeu pentru că şi voi sunteţi prieteni de aur. Vă doresc din suflet să aveţi parte de bucurii la fel de mari ca şi cele pe care le-am avut eu”, le-a scris ea, în urmă cu puţin timp, pe Facebook, sutelor de prieteni care i-au transmis urări de ziua ei.
Reuşita Rodicăi Pop Seling readuce trofelul ”Crizantema de Aur” în Sălaj după 31 de ani. Primul care a reuşit această performanţă a fost Pavel Păuşan, care câştiga în 1984 trofeul cu romanţa ”Trubadurul”.

Vă mai recomandăm:

Se întâmplă în Sălaj: laborator şcolar de mecanică în valoare de peste 100.000 de dolari, făcut cu bani privaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările