Salariile sălăjenilor sunt în scădere

Salariile sălăjenilor sunt în scădere

Angajaţii din Sălaj resimt o scădere a veniturilor, cel puţin din punct de vedere statistic. Sălăjenii coboară cu 500 de lei sub media pe ţară în ceea ce priveşte salariul mediu brut, respectiv cu 400 de lei – dacă ne raportăm la net.

Omul pe care îl plătim să stea degeaba

Omul pe care îl plătim să stea degeaba

Activitatea senatorului Fekete Szabo Andras, ales în colegiul Şimleu – Cehu Silvaniei, stă sub semnul cifrei zero. Într-un an şi jumătate de mandat, senatorul UDMR Fekete Szabo n-a avut nicio interpelare, nicio declaraţie politică şi nicio o luare de cuvânt în plen.

Primăriile din Sălaj s-au pus pe anchetat

Primăriile din Sălaj s-au pus pe anchetat

Controlul făcut de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi ai Prefecturii la dosarele de venit minim garantat pare să le fi dat un imbold primăriilor sălăjene, care au demarat ulterior propriile verificări, lăsate cu alte zeci de ajutoare suspendate în fiecare comună.

Terenul de minigolf din Zalău a fost desfiinţat

Terenul de minigolf din Zalău a fost desfiinţat

Terenul de minigolf din Parcul Central a fost ocolit de zălăuani. În doi ani au fost doar 100 de clienţi, adică mai puţin de unul pe săptămână. Jocul de golf s-a dovedit a fi un sport prea exclusivist pentru zălăuani. Primăria vrea să amenajeze un teren pentru volei şi fotbal în acelaşi loc.

Multă lume a sperat că, deşi nu e versat în negocieri politice internaţionale ca Vladimir Putin, Donald Trump va avea măcar abilitatea omului de afaceri care vrea să câştige şi care îşi „simte“ adversarul. Conferinţa de presă a celor doi lideri a mers însă din rău în mai rău şi apoi chiar dezastruos pentru liderul de la Casa Albă şi pentru aliaţii Americii. Mai jos, lista şi analiza gafelor prin care Trump s-a predat lui Putin.

acum 4 zile · comentarii (61)

Înainte de a aplauda pe la diferitele sindrofii organizate de instutuţiile statului cu ocazia Centenarului, ar trebui să ne uităm mai atent la ceea ce este evident că am „câştigat“ în ultimii 100 de ani: am rămas în topul ruşinii europene când vine vorba de lucruri elementare care definesc o societate civilizată.

acum 3 zile · comentarii (59)

Nu e prima dată în care judecătorii CCR se consideră deasupra legilor şi Constituţiei. De curând, o instanţă de judecată a decis, definitiv, că Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a încălcat legea când a decis ca opiniile separate ale unor judecători să nu fie publicate pe site-ul instituţiei. Acum recidivează şi nu respectă nici legea de organizare a CCR.

acum 3 zile · comentarii (13)

Votarea legii offshore a demonstrat tuturor cum se legiferează în guvernarea paralelă PSD-ALDE. Pe de-o parte se prezintă un proiect de lege pentru auditoriu, iar pe partea cealaltă se adoptă un alt text, total diferit de ceea ce se vindea companiilor din domeniu. Numai că, la sfârşit, când toată lumea ar fi trebuit să se declare mulţumită, ALDE şi-a dat seama că nu e situaţia chiar aşa de roz.

acum 4 zile · comentarii (39)

A trecut şi Consiliul European de vară, de la sfârşitul lunii iunie, şi toată lumea a rămas marcată de dezbaterea prelungită şi încleştarea pe tema refugiaţilor, acolo unde s-a reuşit un acord - bun, prost, insuficient, general, neconcludent - dar totuşi un acord, votat de către toate părţile.

acum 8 zile · comentarii (24)

România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

acum 9 zile · comentarii (15)

De o parte, niciun cuvânt critic la adresa Rusiei. De cealaltă, poziţionarea pe picior de egalitate cu SUA, ba mai mult - preluarea iniţiativei. Presa occidentală e unanimă: Putin a dominat întâlnirea de la Helsinki. O revanşă în locul simbolic al ultimului summit Bush-Gorbaciov, înainte de prăbuşirea URSS, şi al Acordului Final din 1975, pe care Rusia l-a încălcat anexând Crimeea.

acum 4 zile · comentarii (7)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 5 zile · comentarii (0)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 5 zile · comentarii (0)