UPDATE Bărbatul nevăzător şi cu probleme neuropsihice a fost găsit. Unde l-au descoperit poliţiştii

UPDATE Bărbatul nevăzător şi cu probleme neuropsihice a fost găsit. Unde l-au descoperit poliţiştii

Bărbatul a dispărut şi în 2018, fiind găsit după trei săptămâni FOTO Facebook.com/Crăciun Ioan Lăcătuş

Îngrijorate, rudele au lansat un apel pe reţelele de socializare pentru a-l găsi pe bărbatul de 50 de ani, nevăzător şi cu probleme neuropsihice.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Bărbatul a fost găsit după mai multe ore de căutări, la o pensiune din municipiul Zalău. Oamenii legii l-au predat familiei şi spun că acesta nu a fost victima vreunei afecţiuni.


Un bărbat de 50 de ani din Zalău, nevăzător şi aflat sub tratament neuropsihiatric, a plecat luni, 6 ianuarie, de la domiciuliul său şi nu s-a mai întors. Îngrijorate, rudele lui au făcut un apel pe Facebook la toţi cei care au informaţii ori l-au văzut.

"Fratele meu, Cornel Rezmüveş (nevăzător şi cu tratament medicamentos neuropisihiatic de mai mult de 10 ani), a fugit de acasă, pe geam, de la locuinţa părinţilor din Zalău, în jurul orei 6.00, azi dimineaţă, data de 6 ianuarie, 2020. Semnalmente: nevăzator, aproximativ 1,7 metri, are o deformare foarte propunţată a abdomenului şi coloanei verterale (foarte vizibilă curbura coloanei vertebrale)", a scris Crăciun Lăcătuş, fratele zălăuanului.
La plecarea de acasă, bărbatul purta o geacă de iarnă culoare neagră, căciulă de culoare neagră, cizme de iarnă negre, pantaloni de catifea negri, mănuşi negre din material textil, precum şi ochelari de soare.

"Este foarte sociabil, comunicativ, simt de orientare foarte bun pentru un nevăzator, memorizează foarte repede numere de telefon, foarte descurcăreţ, vorbăreţ, pretenţios la mancare. Are câteva câteva particularităţi în vorbire datorită bolii neuropsihiatrice, în sfera imaginarului: teama de substanţe puse în mancare, i se pare că un poliţist este în zona lui, că îl păzeşte, că a fost nedreptăţit de ceva instituţii şi vrea ca preşedintel să îi facă dreptate, vorbeşte continuu", a mai scris fratele.

Potrivit acestuia, bărbatul este sub tratament medicamentos de aproape 14 ani, iar la câteva ore de la dispariţie şi-a contactat familia, însă a refuzat să spună unde se află: "Ne facem griji pentru el, fiind aceste temperaturi scăzute, neavând medicametaţia neuropsihiatrică şi alte riscuri".
Nu este pentru prima dată când familia anunţă dispariţia lui Cornel Rezmuveş. În vara anului 2018, acesta a reuşit să fugă de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Jibou, unde a fost instituţionalizat timp de 10 ani. A fost găsit după circa trei săptămâni la o mănăstire în judeţul Cluj.

Persoanele care l-au văzut sunt rugate să ia legătura cu cea mai apropiată secţie de poliţie ori să sune la numerele de telefon 0749-797.044 sau 0744-255.779.

Citiţi şi:

Poliţiştii caută un bărbat care a fugit dintr-un centru de neuropsihiatrie. Pacientul suferă de schizofrenie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările