La 7 ani luptă cu leucemia. Drama fetiţei care are nevoie de un transplant de măduvă pentru a trăi

La 7 ani luptă cu leucemia. Drama fetiţei care are nevoie de un transplant de măduvă pentru a trăi

Cezara luptă cu leucemia FOTO Crucea Roşie Sălaj

Un diagnostic crunt - leucemie acută limfoblastică - pus acum trei ani avea să transforme viaţa familiei Cezarei într-una plină de durere şi de griji.

Cezara, o fetiţă de 7 ani şi 8 luni din Zalău, a fost diagnosticată pe când avea doar patru ani, cu leucemie acută limfoblastică. La acea vreme, micuţa a luptat cu boala doar împreună cu părinţii săi, cu eforturi financiare şi multă speranţă şi credinţă! După o perioadă mare de chin şi tratament, în care copila a crescut între spital şi casă, lucrurile păreau că intrau pe făgaşul lor normal, analizele erau bune şi în urma primei lupte, Cezara părea o învingătoare! Soarta a avut, însă, alte planuri, iar boala a recidivat.

Copila este internată, în prezent, la Spitalul de pediatrie II Cluj-Napoca, secţia Oncologie, unde face transfuzii şi chimioterapia şi luptă pentru a doua oară pentru viaţa ei.

Tratamentele de chimioterapie vor fi continuate cu un transplant de măduvă la Spitalul Bambino Gesu din Roma. Toate tratamentele sunt în faza incipientă, urmând ca după finalizarea tuturor investigaţiilor medicale să fie determinată procedura şi durata tratamentelor, cu preconizarea intervenţiei de transplant în următoarele patru săptămâni. "Urmează o a doua grea şi cumplită încercare pentru Cezara, una care se va desfaşura pe un front de “luptă” mult mai dificil ca primul, cu şanse la viaţă de doar 50%, comparativ cu prima dată când şansele la viaţă au fost generoase, în proporţie de 90%. În aceasta luptă însă, Cezare nu poate ieşi învingătoare luptând doar împreună cu părinţii ei! Fetiţa, părinţii şi surioara ei, doresc doar să mai poată zâmbi. E greu, dar nu imposibil!", este mesajul transmis de către prietenii familiei greu încercate.

Cei care pot şi vor să doneze pentru a o ajuta pe Cezara în lupta cu această maladie o pot face în conturile:
Conturi:
RO84BTRLEURCRT00K7090701 – Euro
RO88BTRL03201201K70907XX – Lei 

Citiţi şi:

Apel pentru salvarea unui militar diagnosticat cu cancer. Familia îşi vinde casa pentru a plăti tratamentul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: