Deşteaptă şi frumoasă. Cine este şefa de promoţie a Colegiului Militar din Alba Iulia

Deşteaptă şi frumoasă. Cine este şefa de promoţie a Colegiului Militar din Alba Iulia

Cosmina Pop este din Zalău FOTO Facebook.com/Colegiul Naţional Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia

Tânăra originară din Zalău a fost mai întâi şef de clasă, apoi elev plutonier adjutant, pentru ca la absolvire să devină şef de promoţie.

Cosmina Pop, o tânără din Zalău, este şefa promoţiei 2020 - "General Ioan Emanoil Florescu" a Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia. Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a unităţii de învăţământ, zălăuanca a absolvit colegiul cu media generală 9,77.

"Încă de la începtutul liceului Cosmina şi-a stabilit obiective măreţe, reuşind prin pregătire intensă şi constantă să devină şef de clasă, elev plutonier adjutant şi mai apoi şef de promoţie. Pe Cosmina o încearcă acum, la finalul acestui capitol frumos, care a fost colegiul militar, sentimente de bucurie dar şi de nostalgie. Este fericită că şi-a atins obiectivele pe care şi le-a fixat, dar tristă pentru că se desparte de colegii care timp de patru ani i-au fost aproape, de cadrele didactice şi militare", au scris reprezentanţii Colegiului Militar.

"Sunt foarte onorată să port acest titlu de şef de promoţie şi să fiu absolventa acestei prestigioase instituţii de învăţământ militar liceal. Sunt fericită că am atins obiectivele pe care mi le-am stabilit dar în acelaşi timp sunt tristă pentru că îmi părăsesc colegii, cadrele didactice şi militare. Sunt conştientă însă că viaţa este un drum cu un singur sens şi trebuie să îi urmez cursul. Sunt nerăbdătoare să îmbrac uniforma de student, să îmi cunosc noii colegi şi să îmi stabilesc noile obiective", afirmă, la rândul său, Cosmina.

Datorită performanţelor şcolare deosebite, tânăra a fost desemnată anul trecut, elevul plutonier adjutant, elevul cu cel mai mare grad onorific în colegiul militar. Despre îndeplinirea acestei misiuni, Cosmina spune că a reprezentat o mare responsabilitate dar a ajutat-o să devină mai sociabilă şi mai tolerantă cu ceilalţi. Ea îi îndeamnă pe colegi să se pregătească în continuare "pentru că repetiţia este cheia învăţăturii, iar învăţătura este cheia succesului şi să nu uite că fac parte din marea familie a Colegiului Naţional Militar".

Diriginta Cosminei, prof. Simina Dura, spune despre eleva sa că a fost un model de implicare, dăruire şi reuşită în pregătirea şcolară: "Cosmina a fost, pentru mine, o provocare! O provocare să o cunosc, să o înteleg dar mai ales să-i transmit cunoştinţe la un nivel înalt. O elevă cu un potenţial intelectual deosebit, s-a dăruit pregătirii cu o seriozitate rar întâlnită la un elev. Astfel de-a lungul celor patru ani, s-a menţinut pe primul loc în clasă. A reprezentat pentru colegi un sprijin atunci când i se solicita ajutorul pentru a întelege şi rezolva sarcinile didactice. Sunt convinsă că va dovedi aceeaşi abnegaţie şi implicare pentru pregătirea sa atât ca studentă cât şi ca profesionist. O felicit, îi doresc mult succes şi să îşi facă o viaţă frumoasă, plină de satisfacţii!".

În urma repartiţiei care a avut loc săptămâna trecută, Cosmina Pop a fost admisă la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" Bucureşti, specializarea calculatoare şi tehnologia informaţiei.

Mai puteţi citi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările