De ce iubesc câinii zăpada. Explicaţiile specialiştilor în comportament canin

De ce iubesc câinii zăpada. Explicaţiile specialiştilor în comportament canin

Câinii iubesc să se joace în zăpadă FOTO Arhivă

Când iarna se instalează cu temperaturile scăzute şi stratul alb şi rece de zăpadă, mulţi dintre noi preferăm să ne cuibărim la căldură, cu o cană de ceai parfumat în mână. Tovarăşii noştri patrupezi au, însă, o cu totul altă reacţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câinilor le place când afară e mai rece şi pot alerga haotic şi se pot rostogoli prin stratul de zăpadă, încercând să "muşte" fulgii de nea care cad din cer.

"Câinilor le place zăpada deoarece este răcoroasă şi este ceva diferit. În timp ce aleargă ori se cufundă în stratul de nea, au parte de experienţe senzoriale noi; practic, zăpada stârneşte interesul patrupedului chiar şi pentru zonele cu care era familiarizat, îi stimulează simţurile şi îi declanşează instinctul de explorator", spune John Bradshaw, de la Universitatea din Bristol.

"Pentru câini, zăpada este ceva distractiv, ceva nou. O jucărie nouă, practic", adaugă antrenorul canin Susie Aga, care subliniază că nu toţi blănoşii iubesc, însă, zăpada şi frigul. Este cazul raselor fără păr, care vor tremura când temperaturile de afară sunt scăzute. În schimb, cei cu blană bogată, precum Husky siberian, Terra Nova ori Akita Inu sunt adevăraţi "fii ai zăpezilor".

Pentru a se putea bucura de iarnă şi a nu le fi frig, este important să ne protejăm animalul de companie, precizează specialistul în comportament canin Cesar Millan. Aşa că fie optaţi pentru încălţămintea specială pentru patrupezi, cu talpă antiderapantă, fie la întoarcerea în casă, aplicaţi pe lăbuţe puţină vaselină cosmetică pură.

Millan recomandă să tăiem regulat unghiile câinelui, astfel încât acesta să aibă o mai bună aderenţă, mai ales dacă pe jos s-a format gheaţă.

Mai puteţi citi:

Cei mai simpatici câini de buzunar. Ce rasă interacţionează cel mai bine cu copiii

Top 6 rase de câini uriaşi. Deţinătorul recordului mondial pentru cel mai înalt patruped

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările