Şoferii sălăjeni au „donat“ statului 100.000 de lei într-o singură săptămână

109.500 de lei. Aceasta este valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii de la Rutieră în perioada 14 - 24 februarie. Cele mai multe sancţiuni, 770, au fost aplicate şoferilor, în special pentru conducere cu viteză peste limita legală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, peste 800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 109.500 lei şi şapte fapte de natură penală au fost constatate de poliţişti ai Serviciului Rutier în perioada 17– 24 februarie. Cele mai multe sancţiuni, mai exact 770, s-au aplicat şoferilor, în 414 cazuri fiind vorba despre depăşirea limitei de viteză. Au fost sancţionaţi şi 46 de pietoni, 21 de biciclişti şi mopedişti şi doi căruţaşi.

 37 şoferi au rămas pietoni


Dintre şoferii amendaţi, 37 au rămas şi fără permisul de conducere, şapte pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, tot şapte pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, şase pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire, şi 17 - pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor în drept, ori ca urmare a circulaţiei pe contrasens.  De asemenea au fost reţinute şi 10 certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

În perioada menţionată, pe raza judeţului Sălaj s-au înregistrat 5 accidente grave de circulaţie, soldate cu 6 răniţi grav.

Mai puţine accidente

  De la începutul anului în curs, la nivelul judeţului au fost înregistrate 16 accidente grave de circulaţie soldate cu 2 morţi şi 17 răniţi grav. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate 19 accidente grave soldate cu 6 morţi şi 25 răniţi grav.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările