Un bătrân sărman din Botoşani, rămas fără bani, doarme de două zile pe o bancă în Vaslui: „I-am dus mâncare şi apă, nu are bani de tren”

Un bătrân sărman din Botoşani, rămas fără bani, doarme de două zile pe o bancă în Vaslui: „I-am dus mâncare şi apă, nu are bani de tren”

De două zile, un bătrânel sărman şi-a găsit ”adăpost” pe o bancă de pe strada Ştefan cel Mare din Vaslui, în zona Icil.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au precizat că o patrulă mixtă s-a deplasat în zonă, iar bătrânul a fost găsit pe banca respectivă. Urmează a-i fi verificate datele de identificare şi, cel mai probabil, condus într-un adăpost al Primăriei Vaslui.

Ştire iniţială: ”Lângă Icil este un bătrânel, sta de două zile acolo, acolo doarme, şi nu vine nimeni sa îl întrebe ce e cu el. Va rog distribuiţi, poate îl cunoaşte cineva”, este mesajul lansat de o vasluiancă pe reţelele de socializare.

Femeia a relatat că în toată această perioadă, niciun echipaj de poliţie sau al altei autorităţi nu a trecut prin zonă. Paradoxal, artera unde zăboveşte bătrânul este una intens circulată. Astăzi, femeia care a solicitat sprijin pentru acesta a precizat că a coborât la acesta pentru a-i duce de mâncare.

”Este din Flămânzi, Botoşani. Am fost şi i-am dus mâncare şi apa, nu are bani de tren, zice ca a fost undeva la munca dar nu ştie unde”, a povestit femeia.

Între timp, autorităţile din Vaslui anunţă că acţionează integrat, pe toate liniile, pentru a preveni răspândirii noului coronavirus. Nicio patrulă, însă, nu l-a observat pe bătrân.

Potrivit Prefecturii Vaslui, ”patrule mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare”.

Ieri 09 aprilie 2020, 340 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.635 de persoane şi peste 590 locaţii de izolare/carantinare, precum şi 140 de societăţi comerciale/PFA.

Au fost aplicate 257 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 453.580 lei, 247 astfel de sancţiuni (în valoare de 439.580 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.
Poliţiştii au dispus plasarea în carantină instituţionalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, faţă de o persoană care nu a respectat măsura izolării. Faţă de aceasta a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus şi pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă în ultimele 24 de ore a executat 22 de misiuni, a folosit 70 de efective, s-au constatat 10 contravenţii pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr . 3/ 2020 şi au fost aplicate sancţiuni în valoare de 20.000 lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: