Simona Niculescu cere statului român daune de 100.000 de lei: „Ne apropiem cu paşi repezi de CEDO“

Simona Niculescu cere statului român daune de 100.000 de lei: „Ne apropiem cu paşi repezi de CEDO“

Simona Niculescu cere daune de 100.000 de lei statului român FOTO: Ionuţ Balaban

Considerând că instituirea „zonei speciale de siguranţă publică“ la Pungeşti este un abuz, pe lângă emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, Simona Niculescu a mai cerut în instanţă şi daune morale de 100.000 de lei de la statul român.

Simona Niculescu, cea care ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei „România fără ei“, a devenit, de câteva zile, cea mai iubită femeie de protestatarii din Pungeşti şi de activiştii care încă se mai găsesc în zonă.

Jurist în drept european, Simone Lucie Nicolescot, aşa cum mai este ea cunoscută, a decis să vină la Vaslui şi să atace în instanţă decizia şefului Poliţiei Vaslui de a pune în aplicare Ordinul 60 din 2010 prin care comuna Pungeşti a devenit „zonă apecială de siguranţă publică“. Interesant este faptul că Simona Niculescu a mai solicitat şi obligarea statului româna la plata unor daune morale de 100.000 de lei, solicitare de care, iniţial, nu a vrut să se vorbească. „Nu vă pot spune despre ce sumă este vorba. Există un contract de confidenţialitate între mine şi doamna Niculescu  şi nu am voie să vorbesc“, spunea acum două zile avocata Oana Iovu, cea care o reprezintă în instanţă pe Simona Niculescu.

Dacă Judecătoria Vaslui s-a pronunţat, ieri, în cazul emiterii ordonanţei preşedinţiale şi a respins-o ca fiind neîntemeiată, cât priveşte solicitarea acestor daune nu a fost stabilit un termen. „Dacă un magistrat a luat o decizie greşită, avem instanţe superioare ce o pot corecta. Ne apropiem cu paşi repezi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului“, a declarat Simona Niculescu. 

În data de 8 decembrie, autorităţile au anunţat că toată zona comunei Pungeşti a fost declarată „zonă specială de siguranţă“, din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari au reuşit să dărâme în totalitate gardurile împrejmuitoare de pe terenul deţinut de Chevron în perimetrul de la Siliştea.
 
Oamenii se plâng că, din cauza acestui ordin, nu mai pot merge liniştiţi pe stradă şi sunt obligaţi să se legitimeze de fiecare dată când se întâlnesc cu caâte o patrulă de jandarmi. 
 
Citeşte şi:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările