Ninsoarea şi viscolul prelungesc vacanţa pentru sute de elevi vasluieni. Liceul „Ion Mincu“ şi-a suspendat cursurile

Ninsoarea şi viscolul prelungesc vacanţa pentru sute de elevi vasluieni. Liceul „Ion Mincu“ şi-a suspendat cursurile

Sute de elevi din judeţul Vaslui au fost trimişi astăzi acasă

Din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui s-a luat decizia de a trimite acasă elevii navetişti, pentru a nu rămâne blocaţi pe drumul de întoarcere spre casă. Liceul cu cei mai mulţi elevi navetişti din Vaslui va avea cursurile suspendate astăzi (schimbul doi) şi mâine, ambele schimburi.

Directorii de şcoli au luat acestă decizie de teamă ca drumurile să nu devină impracticabile, având în vedere că luni dimineaţă a început să ningă abundent şi să bată vântul în întreg judeţul.

„A fost închisă grădiniţa din comuna Ştefan cel Mare, iar elevii de gimnaziu din schimbul doi nu vor veni nici ei la cursuri. De asemenea, au fost trimişi acasă elevii navetişti de la Liceul Ion Mincu Vaslui, cei 150 de la Cuza Vodă Huşi, elevii de la şcoala din Roşieşti, alţi 63 de elevi navetişti de la Costeşti şi 100 de elevi de la Codăeşti. Directorii de şcoli au luat acestă decizie deoarece ningea abunent în judeţ şi exista pericolul ca o serie de drumuri să fie blocate”, a spus inspectorul şcolar Constantin Turcu.

În plus, conducerea Liceului Ion Mincu, unitatea şcolară cu cei mai mulţi elevi navetişti din judeţ a luat decizia suspendării cursurilor luni, pentru elevii din schimbul doi, şi marţi, pentru elevii din ambele schimburi. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui a recomandat tuturor directorilor de şcoli să ia decizii în funcţie de evoluţia vremii, astfel încât elevii să nu fie expuşi pericolelor pe drumul de acasă, până la şcoală.

Recomandări pe aceeaşi temă

Două şcoli din Suceava, închise din cauza viscolului

METEO Se întoarce gerul. Meteorologii au anunţat temperaturi de -25 de grade

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările