Lăutarul Calimandruc va „petrece“ în arest. Escrocul sentimental ademenea femei şi le şantaja cu dezvăluiri către soţi

Lăutarul Calimandruc va „petrece“ în arest. Escrocul sentimental ademenea femei şi le şantaja cu dezvăluiri către soţi

Marian Calimandruc FOTO Facebook

Un bărbat de 34 de ani, din judeţul Vaslui, interpret al unei formaţii de muzică de petrecere, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de înşelăciune şi şantaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marian Calimandruc (34 ani), fiul interpretei de muzică populară Mariana Drosu, a fost arestat luni, 11 mai, de Judecătoria Bârlad, fiind acuzat că ar fi înşelat mai multe femei cunoscute pe Facebook.

El a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângâ Judecătoria Bârlad, alături de alţi patru complici, sub acuzaţia de înşelăciune, tentativă la înşelăciune şi şantaj. Ulterior, procurorii au solicitat arestarea preventivă doar în cazul lui Calimandruc şi un complice al acestuia, Bogdan Băţ (28 ani). Judecătorii au emis mandate de arestarea pentru 30 de zile, însă ambii inculpaţi au contestat decizia instanţei, negând acuzaţiile reţinute în sarcina loc.

Originar din localitatea vasluiană Roşieşti, Calimandruc este cunoscut pe plan local ca interpret într-o formaţie de muzică de petrecere. El se promova în mediul online, unde a început să profite de naivitatea admiratoarelor care îl asaltau, iniţiind mai multe relaţii sentimentale la distanţă cu femei din mai multe judeţe din ţară, precum şi din Republica Moldova.

Potrivit anchetatorilor, după ce câştiga încrederea admiratoarelor, Calimandruc le determina să îl susţină financiar cu diverse sume de bani, bijuterii sau telefoane de ultimă generaţie. Ulterior, după ce şi-au dat seama că sunt victimele unui escroc sentimental, au început să depună plângere la poliţie. Prejudiciul produs de lăutarul vasluian (foto jos) în urma înşelăciunilor comise în urma cuceririlor de la Facebook se ridică la 500.000 de lei. 

„Poliţiştii au stabilit că bărbatul de 34 ani, din comuna Roşieşti, judeţul Vaslui, ar fi indus în eroare mai multe persoane de sex feminin din judeţele Mehedinţi şi Vaslui, precum şi din Republica Moldova, prin intermediul reţelelor de socializare. Astfel, cu promisiunea de căsătorie, bărbatul ar fi obţinut în mod injust sume mari de bani, bijuterii şi alte foloase”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Cea mai păgubită dintre victime este o femeie din judeţul Mehedinţi, căruia Calimandruc i-a promis că o va lua de soţie. Convinsă că bărbatul are intenţii serioase, femeia a dat curs solicitărilor acestuia în momentul în care i-a solicitat sprijin financiar. Iniţial, vasluianul a invocat că are nevoie de bani pentru a-şi ajuta mama, care fusese diagnosticată cu o afecţiune gravă. 

Marian Calimandruc a profitat de faptul că mama sa chiar se confruntase cu anumite probleme de sănătate, fiind susţinută în cadrul un campanii derulate de anumite posturi TV. Astfel, femeia din Mehedinţi a făcut un împrumut bancar, oferind lui Calimandruc 150.000 de lei. Ulterior, i-a cumpărat şi un telefon performant. În timp ce îi promitea iubitei din Mehedinţi că se vor căsători, lăutarul din Vaslui a continuat să facă şi alte cuceriri pe Facebook. Una dintre femei, originară din judeţul Vaslui, în momentul în care a constatat că bărbatul îi solicită bani a decis să pună capăt relaţiei, refuzând să îi trimită sumele cerute. Calimandruc, profitând de faptul că femeia era căsătorită, a început să o şantajeze, ameninţând-o că îi va divulga soţului relaţia extraconjugală pe care o avea cu el. 

Pe lângă escrocheriile sentimentale, bărbatul de 34 de ani este acuzat că, împreună cu alţi apropiaţi din comună, au convins mai multe persoane vârstnice să achiziţioneze diverse bunuri de la magazinele de electrocasnice din Vaslui, luându-şi angajamentul că va achita el ratele, lucru care nu s-a mai întâmplat. Alături de lăutar, alte şase persoane sunt cercetate în acest caz, poliţiştii continuând cercetările  în vederea probării întregii activităţi infracţionale a acestora.       

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările