HAOS ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT: Profesor acuzat de părinţi că a pipăit elevele pe sâni în timpul orei

HAOS ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT: Profesor acuzat de părinţi că a pipăit elevele pe sâni în timpul orei

Isprava s-ar fi petrecut la Şcoala din Ghergheşti

Învăţătorul Dorin Cozma (50 de ani) este acuzat de doi părinţi din comuna Ghergheşti, judeţul Vaslui, că şi-ar fi pipăit pe sâni elevele în timpul orei. Isprava s-ar fi întâmplat la începutul anului şcolar, când cadrul didactic a fost adus de către verişorul său, directorul şcolii, să predea matematică elevilor, deşi el nu era încadrat pe acel post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între timp, Dorin Cozma nu mai predă la şcoala din satul Chetrosu, comuna Ghergheşti şi potrivit directorului Dragoş Stoica este grav bolnav, fiind pe patul de moarte. El a predat matematică pentru câteva zile, la începutul anului şcolar,  pentru elevii de gimnaziu. Nu a stat la unitate decât câteva zile, îndeajuns însă încât să devină protagonistul unui scandal de proportţii.

Citeşte şi:

Elev bătut crunt de un profesor

VASLUI Profesoară de sport corigentă la română

Pe 14 septembrie, doi părinţi au depus la Primăria Ghergheşti o plângere în care îl acuză pe cadrul didactic că le-ar fi pipăit în zonele intime pe două eleve de clasa a VI-a şi a VII-a. Plângerea a ajuns între timp la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi procurorii lucrează la acest caz.

Potrivit primarului din comuna Ghergheşti, Mihai Stoica, profesorul ar fi fost chemat la şcoală într-un mod ilegal de către directorul unităţii. „Eu am solicitat inspectoratului să mi se spună cum a fost încadrat domnul profesor şi am primit răspuns că de fapt el nu a fost încadrat", ne-a spus edilul Mihai Stoica.

Profesorul este pe patul de moarte

De altfel nici directorul şcolii din Ghergheşti, Dragoş Stoica, nu a putut să explice reporterilor „Adevărul" ce căuta Dorin Cozma la şcoală în condiţiile în care el nu era încadrat pe nicio catedră de la acea unitate. A recunoscut însă că este verişorul său şi a precizat că profesorul nu a stat în şcoală decât câteva zile.

„La mine nu a ajuns nicio sesizare oficială în care cadrul didactic să fie acuzat că ar fi pipăit elevele. Am auzit însă de acest lucru din surse neoficiale. Într-adevăr, este verişorul meu şi ca să vă mai dau o informaţie de ultimă oră, acum este pe patul de moarte", ne-a spus directorul Dragoş Stoica.

Dorin Cozma nu este căsătorit şi a predat ca învăţător în mai multe şcoli din apropierea Bârladului. Este cunoscut în satul său natal, Ghergheşti, ca un consumator de băuturi alcoolice, potrivit reprezentanţilor Primăriei, care au precizat că în prezent nu mai bea pentru că este bolnav.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările