Episcopia Huşilor donează 20.000 de euro spitalului din Vaslui pentru un aparat de testare COVID-19

Episcopia Huşilor donează 20.000 de euro spitalului din Vaslui pentru un aparat de testare COVID-19

FOTO Inquam Photos / George Călin

Episcopia Huşilor a răspuns apelului la solidaritate lansat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, care în actualul context epidemiologic, are nevoie de un aparat pentru testarea COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Episcopia Huşilor a anunţat că împreună cu mai mulţi binefăcători, prieteni ai Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi, se implică în demersul de achiziţionare a unui astfel de aparat, donând suma de 20.000 euro.

De asemenea, tot pentru a veni în sprijinul celor care se află în prima linie a ajutorării celor bolnavi, Episcopia Huşilor a precizat că pune la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui o ambulanţă. Autospeciala a fost primită de Episcopia Huşilor din partea Crucii Roşii Bavareze.

Până în acest moment, prin intermediul Comitetului de sprijin comunitar înfiinţat la nivelul Centrului Eparhial Huşi, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor urgente ale persoanelor, care se află în carantină sau izolare la domiciliu, precum şi a vârstnicilor care sunt în imposibilitatea de a se deplasa sau care prezintă multiple afecţiuni cronice grave, au fost distribuite peste 1500 de kilograme de alimente, în parteneriat cu SC Elit Alba, iar mai multe persoane care au solicitat medicamente, li s-au adus la domiciliu. Acţiunile vor continua în perioada următoare.

”Îndemnăm pe toţi cei care pot să vină în sprijinul celor care se află în situaţiile de risc amintite sau a cadrelor medicale, să o facă cu conştiinţa că ajutorul lor chiar poate face diferenţa în astfel de situaţii, grija faţă de aproapele aflat în nevoi fiind expresia cea mai fidelă a credinţei în Dumnezeu”, se menţionează în comunicatul Episcopiei Huşilor.

Pe lângă donaţia Episcopiei Huşilor, şi societatea GazEst din Vaslui a anunţat că donează Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui 15.000 de euro în vederea achiziţionării apratului pentru testarea COVID-19. De asemenea, societatea Safir din Vaslui a oferit o donaţie de 10.000 de euro.

În prezent, nici o unitate medicală din judeţul Vaslui nu deţine aparat pentru testarea noului coronavirus. Vineri, omul de afaceri Constantin Duluţe a donat 75.000 de dolar Spitalului municipal Elena Beldiman Bârlad pentru achiziţionarea unui astfel de aparat şi a kit-urilor necesare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: