Doi pompieri din cadrul ISU Vaslui, diagnosticaţi cu COVID-19. Alţi patru subofiţeri, izolaţi la domiciliu

Doi pompieri din cadrul ISU Vaslui, diagnosticaţi cu COVID-19. Alţi patru subofiţeri, izolaţi la domiciliu

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui sunt doi subofiţeri diagnosticaţi pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofiţeri sunt de la Detaşamentul de pompieri Vaslui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul subofiţer confirmat pozitiv a fost contactul soţiei sale, aceasta fiind confirmată pozitiv COVID-19 în data de 8 iulie. Soţia subofiţerului, lucrează în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, la Serviciul financiar, acolo unde mai mulţi angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Cel de-al doilea subofiţer confirmat pozitiv este coleg de birou cu primul infectat COVID-19. În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alţi patru subofiţeri. Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, îmbolnăvirea celor doi angajaţi şi izolarea celorlalţi patru nu a afectat capacitatea operativă a unităţii.

”De la debutul stării urgenţă, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19). Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersaţi prin înfiinţarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulaţie diferite în interiorul subunităţilor, dezinfectarea regulată a spaţiilor de lucru, distribuirea de măşti de protecţie şi dezinfectanţi, precum şi obligativitatea de a purta mască de protecţie şi mănuşi în interiorul spaţiilor închise”, au menţionat reprezentanţii ISU Vaslui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: