Alcoolemie record în cazul elevului de clasa a VIII-a din Huşi, preluat cu ambulanţa de la ore

Alcoolemie record în cazul elevului de clasa a VIII-a din Huşi, preluat cu ambulanţa de la ore

Elevul de 14 ani de la Şcoala ”Mihail Sadoveanu” din Huşi, transportat cu ambulanţa la spital după ce i s-a făcut rău în timpul orelor de curs avea o alcoolemie record.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma analizelor de laborator, medicii Spitalului Municipal Huşi au determinat o alcoolemie de 2,16 g/litru alcool pur în sânge pentru elevul de 14 ani internat, marţi după-amiază, după ce a căzut inconştient pe holurile şcolii unde se afla la cursuri. 

Reprezentanţii Şcolii ”Mihail Sadoveanu” Huşi nu au reuşit să stabilească ce băuturi a consumat elevul înainte de a ajunge la şcoală. ”Copilul nu este cunoscut ca un elev problemă, locuind cu bunica sa care se ocupă de creşterea şi îngrijirea minorului. Elevul susţine că nu a băut în şcoală şi nici că nu-şi mai aminteşte ce anume ar fi consumat şi, mai ales, cu cine”, a declarat, miercuri, pentru News.ro inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, băiatul de 14 ani, elev în clasa a VIII-a, va fi inclus într-un program de consiliere psihologică în cadrul cabinetul de consiliere al unităţii de învăţământ, după ce va reveni la cursuri.

Băiatul a ajuns cu ambulanţa la spital, marţi după-amiază, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla pe holurile şcolii din Huşi, unde învaţă. Elevul a fost descoperit de către secretara unităţii de învăţământ, care a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat o ambulanţă. Iniţial, echipajul medical reprezentanţii şcolii au bănuit că elevul ar fi suferit o criză de lipotimie.

Alcoolemia descoperită în urma analizelor de laborator este de aproape trei ori peste limita legală permisă în cazul şoferilor depistaţi în trafic sub influenţa alcoolului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: