VIDEO Operaţiune de salvare pe Dunăre. Poliţiştii de frontieră au salvat trei persoane foarte aproape de barajul Porţile de Fier I

VIDEO Operaţiune de salvare pe Dunăre. Poliţiştii de frontieră au salvat trei persoane foarte aproape de barajul Porţile de Fier I

Misiunea a fost dificilă din cauza valurilor mari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au intervenit cu  o ambarcaţiune rapidă de intervenţie, pentru a salva trei cetăţeni români, doi adulţi şi un minor, în vârstă de 7 ani, care rămăseseră izolaţi în Ostrovul Golu (km fluvial 942 al Dunării) din cauza valurilor mari provocate de o furtună.

Ştiri pe aceeaşi temă

La dispeceratul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin a fost primit un apel telefonic joi seară, la ora 20,00, de la un bărbat, care a declarat că împreună cu un prieten şi un copil, sunt izolaţi pe o insulă aflată în Ostrovul Golu, la km fluvial 942 al Dunării, la 1 km în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, furtună şi valuri mari, bărbaţii erau în imposibilitatea de a manevra ambarcaţia proprie şi a ajunge în siguranţă la malul românesc.
    
„În ajutorul celor trei persoane izolate şi aflate în pericol au acţionat poliţiştii de frontieră din echipajul ambarcaţiei Harpon 4106 care s-au deplasat rapid pe direcţia Ostrovului Golu. Deşi valurile şi obstacolele aflate ”între ape”(cioate şi bolovani) au îngreunat mult acostarea ambarcaţiei, echipajul poliţiei de frontieră a reuşit să ajungă la locul unde se aflau cei trei severineni”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
   

 

VEZI VIDEO AICI

Poliţiştii de frontieră le-au oferit, minorului şi celor două persoane adulte, veste de salvare, i-au îmbarcat pe rând la bordul ambarcaţie şi i-au transportat în siguranţă la malul românesc al fluviului Dunărea.
    
P. Ion şi C. Alexandru au declarat că împreună cu minorul P. D. au intrat în cursul dimineţii în Ostrovul Golu pentru a pescui, dar spre seara, vântul puternic şi valurile create i-au pus în imposibilitate de a se întoarce în siguranţă la mal.
     
Aceştia au mulţumit poliţiştilor de frontieră pentru faptul că i-au sprijinit să ajungă la mal, împreună cu minorul în vîrstă de 7 ani, neavând nevoie de îngrijiri medicale.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: