Navigaţia pe Dunăre se desfăşoară cu restricţii de tonaj la Salcia

Navigaţia pe Dunăre se desfăşoară cu restricţii de tonaj la Salcia

Restricţii de navigaţie pe Dunăre FOTO Corina Macavei

În aval de Drobeta Turnu Severin, există în continuare restricţii de navigaţie pe mai multe sectoare ale fluviului din cauza cotelor scăzute ale apelor Dunării, pe fondul secetei prelungite din această vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Mehedinţi, un punct dificil pentru navigatori este  în dreptul localităţii Salcia — km. flv. 820 — 823 Dunăre — pescaj de trecere 3,30 m, lăţime şenal 190 m. Debitele scăzute ale fluviului au impus restricţii de navigaţie pe Dunăre, transportatorii fiind obligaţi să reducă atât viteza de tranzitare cât şi încărcătura navelor comerciale şi a convoaielor de barje, în punctele critice şi să respecte cu stricteţe şenalul navigabil pentru ca navele să nu eşueze în bancurile de nisip.

În ultimele săptămâni, Dunărea a scăzut atât de mult din cauza secetei încât au apărut insule de nisip la Izvoare, Pristol ori Gîrla Mare, localităţi riverane din Mehedinţi, care pot pune serioase probleme navigatorilor.

Pentru traversarea zonelor cu pescaj mic, se dezmembrează convoaiele de barje şi se constituie ţuguri în zona cuprinsă între km. flv. 676 şi 678 — Păpădia, situaţia fiind monitorizată de Oficiul de Căpitănie Bechet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările